Ultra Micro Kraftverk

Inspirert av pappa`s kraftverk, fikk minstemann i huset også lyst til å ha sitt eget. Da var det bare å begynne å lete i alle ravhauger for å finne noen deler. Vi ble bestemt på å prøve å lage et vasshjul med en liten dynamo på for å kunne lage strøm nok til noen lysdioder. Her er noen bilder fra prosjektet.

Bildene over er fra produksjon av vasshjulet. Fant en bakaksel fra en bil som vi brukte til opplagring.

Så måtte vi ha rør for å samle vannet inn mot vasshjulet. Hadde noen biter med 110mm PE-rør som ble speil-sveiset sammen til ca 10m lengde. Sveisejiggen er hjemmebygd. Varmespeilet som brukes, er 2 stk komfyrplater som er montert på et håndtak. Fungerer utmerket. Bildet over er fra sveisingen hjemme i garasjen.

Over ser du bilder fra bekken etter monteringen. Ikke den helt store fallhøyden på vannet, men det går da rundt. Til utveksling brukte vi ei gammel sykkelfelg og ei kilreim slik at det ble større fart på dynamoen. Til dynamo, brukte vi en gammel likestrømsmotor med permanent-magneter og kommutator. Tror det er 12v eller noe sånnt.

Her vises vasshjulet i full drift. Målet var nådd og det lyste flott i to ulta-hvite LED`s som vi satte på en påle slik at vi kan se dem hjemmefra.

Stolt maskinist på eget kraftverk. Utrolig nok syntes han dette var like moro som i-Pad og dataspill.... Nå har han tatt over drifta selv.

Ikke så mye matnyttig kanskje, men vi hadde det gøy sammen under prosjektet. Det er det viktigste.