Ombygging av Greenline 4 varmepumpe

Dette startet med at naboen kom innom og fortalte at varmepumpa hadde stoppa. Det er en IVT Greenline 4 vann til vann pumpe. Etter litt feilsøk, viste det seg å være kontrolleren som var defekt. Etter enda mere research, kunne vi bare konstatere at deler var ikke å oppdrive i vår del av universet. Da var "rådyra gode"... , for pumpa er jo bare 10 år og forventet levetid bør være en del mere. Da var det at jeg tenkte på Parallax sin Propeller chip, som jeg bruker i mange av mine egne mer eller mindre merkelige prosjekter. Satte i gang å lage program med en gang. Bygde på en multikontakt på Propeller-kortet, slik at dette stemte direkte med kontakten til den originale prosessoren. Fikk da til å bruke strømforsyningen og releene som stod der fra før, slik at det ikke ble så omfattende rent "hardware-messig". Måtte benytte annen type sensorer til temperaturavlesning / styring. Dette ble 4 stk LM35CZ og oppløsning ble kjørt i hele grader celsius.

Søndag kveld den 24.februar 2013 ble hele stasen montert på plass. Etter litt finjustering på programmet, kunne vi konstatere at dette virket "helt etter boka". Artig prosjekt dette her. Dette viser bare at en prosessor til ca $20 kan gjøre samme nytten som en til ex $500. Her er noen bilder fra idriftsettelsen:

Temperaturer og driftstilstand for øvrig, kan leses av på en egen VGA-skjerm som vi monterte ved varmepumpa. Ikke noe i veien for at jeg kunne laget en videoutgang på Propeller-kortet, slik at alle data kunne vært presentert på TV`n... Kunne vært tøfft det å, men påenget var nå først og fremst å få igang pumpa igjen.